De jaren '90

In 1990-1991 dingt S.S.C. weer mee naar de hoogste prijs in de derde klas. Samen met Almkerk is het kandidaat voor de tweede periodetitel. De beslissingswedstrijd te Sleeuwijk wordt door S.S.C. gewonnen.
In de competitie eindigt S.S.C. op een gedeelde eerste plaats met Wilhelmina'26 uit Wijk en Aalburg, waardoor een beslissingswedstrijd uitsluitsel moest brengen over het kampioenschap.

.

De ca. 3.000 toeschouwers zagen een zinderende wedstrijd, ook na een verlenging, onbeslist eindigen. S.S.C. domineerde in deze wedstrijd en had uitstekende mogelijkheden om het karwei af te maken. Frank (Kaps) Paymans, voor wie alleen al onpartijdige toeschouwers kwamen kijken, miste jammerlijk een penalty. Dit betekende een tweede beslissingswedstrijd. Wederom werd deze gespeeld op het veld van Almkerk en weer waren er ca. 3.000 toeschouwers die het schouwspel kwamen gadeslaan. De tweede wedstrijd was weliswaar van kwalitatief minder gehalte, maar de spanning werd opgevoerd tot het uiterste. Het was pas tegen het einde dat de strijd werd beslecht door die dekselse Frans van Wijk. Hij joeg de bal hoog in het dak van het doel en haalde daarmee voor Wilhelmina'26 het kampioenschap binnen. Wat vooral in de herinnering blijft van deze twee beslissingswedstrijden is de geweldige sfeer en de prima organisatie van de Almkerkse sportvrienden. Met weemoed denkt menig S.S.C.-er nog terug aan deze geweldige ambiance.

In 1992-1993 werd de kampioensvlag alsnog gehesen, maar het seizoen daarop volgde weer degradatie.

In 1998-1999 werd SSC'55 kampioen van de tweede klasse F.

In 1999-2000 behaalde SSC de halve finale van de Amstel-districtsbeker, hierin moest het aantreden tegen zaterdag hoofdklasser hoek. Het zou een afstraffing worden voor SSC, Hoek versloeg SSC met maar liefst 1-8 en plaatste zich voor de finale. Dit jaar moest SSC ook strijden tegen degradatie in de eerste klasse, SSC kon directe degradatie ternauwernood ontlopen en moest een beslissingswedstrijd spelen op het terrein van Made tegen Kapelle. Ondanks dat Kapelle het betere van het spel had kwam SSC op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Patrick Nieuwenhuizen en Jos Ossenblok. Na de rust trok Kapelle werkelijk alles uit de kast. Kapelle wist vlak voor tijd zelfs nog op een 2-3 voorsprong te komen, in de resterende reguliere speeltijd en in de 10 minuten blessure tijd was SSC niet bij machten om nog te scoren. SSC degradeert dus na een zwaar seizoen terug naar de tweede klasse.