Evenementen Kalender

“10 finales en 1 derby!!!” As. zaterdag speelt onze “Trots van de Vrijhoeve” een thuiswedstrijd op ons mooie sportpark van Wijlen, dit keer is sv Capelle de tegenstander. Voor SSC’55 betekent dit de laatste derby van dit seizoen en we moeten helaas concluderen dat derby’s en SSC’55 geen gelukkig huwelijk is de laatste seizoenen.

Ook dit seizoen wisten de wespen geen enkele derby in een overwinning om te zetten. Er werd dit seizoen pas 1 schamel punt gehaald en dit gebeurde enkele weken geleden in Sprang. Vorig weekend was er één om snel te vergeten voor SSC’55. Naast een verliespartij in Wijk en Aalburg tegen koploper Noad’32 behaalden alle concurrenten in de strijd onderin wel punten. Hierdoor kwamen we weer terecht op de laatste plaats. De verschillen blijven echter ongekend klein en daarnaast geven het aantal gespeelde wedstrijden een vertekend beeld. BLC is hiervan een goed voorbeeld; de ploeg uit Den Bosch staat op een veilige 8e plaats op dit moment, maar in verliespunten staat deze ploeg onderaan. 

Ook tegenstander sv Capelle beleefde een slecht weekend in de race om het kampioenschap. Men speelde thuis tegen Herovina teleurstellend gelijk met 1-1 en zag tegenstander Noad’32 wel de 3 punten pakken. Beide Sprang-Capelse ploegen hadden elkaar een dienst kunnen bewijzen door punten te pakken van directe concurrenten, maar lieten dit dus na. Om die reden wordt het voor beide ploegen heel belangrijk om as. zaterdag een overwinning te boeken. 

Wanneer we naar de stand op de ranglijst en de resultaten van SSC’55 in voorgaande edities kijken moeten we helaas concluderen dat sv Capelle de torenhoge favoriet is. Maar bij deze favorietenrol kunnen we gelukkig enkele kanttekeningen plaatsen. Allereerst is de afgelopen weken wederom gebleken dat wedstrijden in deze mooie 3e klasse D zeer moeilijk te voorspellen zijn. Bekijk als voorbeeld even de uitslagen van afgelopen zaterdag, iedereen kan van iedereen winnen. Ten tweede is en blijft dit een derby, en het aloude cliché over derby’s blijkt toch vaak te kloppen. Het vertoonde spel is vaak niet goed en de wedstrijden zijn zeer onvoorspelbaar. Ten derde zal SSC’55 vroeg of laat weer een overwinning gaan boeken in een derby. Ik besef dat dit laatste psychologie van de koude grond is, maar toch zal ook sv Capelle beamen dat dit vroeg of laat kan gebeuren. Oftewel; ondanks dat sv Capelle de favoriet is voor as. zaterdag kunnen de punten ook zomaar op ons mooie sportpark van Wijlen blijven.

Echter dit resultaat zal alleen gehaald worden wanneer SSC’55 de juiste wedstrijdmentaliteit en agressiviteit zal laten zien en men zal dit moeten koppelen aan de juiste strategie om sv Capelle te bestrijden. SSC’55 heeft namelijk nog 10 finales en 1 derby om het vege lijf te redden. Deze 11 wedstrijden zullen de wespen moeten spelen alsof hun leven er vanaf hangt. Het leven dat de mooie 3e klasse D heet!!  

Aan ons trouwe thuispubliek roepen we wederom op om onze jongens te steunen in deze belangrijke derby! 

Aanvang          : 14.30 uur

Locatie            : sportpark van Wijlen

Rozenbrand Timmerwerken pupil van de week is Cas van Baardwijk 

Wedstrijdbal is gesponsord door Rozenbrand Timmerwerken (www.rozenbrandtimmerwerken.nl) 

Twitter + Widget + Verzorger

SSC'55
Uitslagen zaterdag 21-4-2018. https://t.co/tKMrNgVNPG
SSC'55
Erwin maakt na een blunder van de keeper de 3-1. Het is gelijk de eindstand.
SSC'55
Kevin Knippels maakt de 2-1 in de 85e minuut.
SSC'55
Olympia maakt de 12e de 1-1 terwijl Ema net daarvoor de 2-0 op de schoen heeft.
SSC'55
De 2e helft van SSC’55 - Olympia’60 is begonnen.

Hoofdsponsor

Website sponsors

Verzorger

NIX 18