Evenementen Kalender

Zaterdag vond de laatste Sprang-Capelse dorpenderby plaats in deze competitie. SSC’55 ontving SV Capelle op Sportpark Van Wijlen. Voor beide ploegen waren er feitelijk geen degradatiezorgen meer en ook de nacompetitie voor promotie lag buiten het verschiet. Wat overbleef was de prestigestrijd om “het kampioenschap van Sprang-Capelle”.

In de opstartfase lijkt het er even op dat de thuisploeg, die zo ongeveer de hele voorhoede op de bank had zitten,  het initiatief neemt in deze wedstrijd. Maar dat blijkkt slechts ijdele hoop, want SV Capelle neemt al snel het roer over. In de 5e minuut een aanval van SV Capelle, waarbij een aanvaller ten val komt in het strafschopgebied. Scheidsrechter Bos staat er vlakbij en beoordeelt de val als een schwalbe, die overigens niet bestraft wordt.  Even later plaatst Jurgen van Selst een voorzet vanaf de rechterkant; die scheert voorlangs en levert verder geen gevaar op.  Een tegenaanval van de geel-zwarten met een pass van Berry Donders op Sven Roosemalen; hij strandt op de uitgekomen doelman Erik Kuysten. Nadat eerst Sijmen Branderhorst het voor SV Capelle nog probeert met een ver schot dat over het doel verdwijnt, is het Jordi Toes die vanuit een combinatie met Maarten de Jong een doelkansje krijgt, maar over schiet.  

SSC’55 krijgt na een halfuur een vrije schop vanaf een meter of 30. Kevin Knippels neemt plaats achter de bal en knalt deze met een strak schot net over het doel.  Even later probeert Davey van Balkom aan de andere kant hetzelfde en dan belandt de bal op het dak van het doel.  Een minuut of vijf voor rust is het raak als Robin Aerts een voorzet op maat geeft op Jurgen van Selst. Hij kopt in waarna doelman Remco Steenbeek de schijnbaar houdbare bal voor de voeten stompt van Davey van Balkom. Hij zet SV Capelle op een 0-1 voorsprong. Dit is tevens de ruststand.

In de rust blijft Berry Donders in de SSC’55 kleedkamer achter; Erwin van den Hoven neemt zijn plaats in. In de eerste fase van de tweede helft zien we aan de zijde van de thuisploeg nog weinig herstel. Het spel oogt inspiratieloos en het is SV Capelle dat de scepter zwaait. Na een minuut of 20 krijgt de lang geblesseerd geweest zijnde Frank ter Schiphorst een invalbeurt. Hij neemt de plaats in van Jordi Toes die zijn draai in de spits niet echt kon vinden.  In de 25e minuut volgt een aanval van SV Capelle. Een voorzet vanaf de rechterkant komt bij Jurgen van Selst, die doorkopt op Davey van Balkom. Hij verzilvert de kans en tekent 0-2 aan.  Tien minuten later kan SSC’55 wat terug doen. Een hoekschop van Kevin Knippels landt precies op het hoofd van Frank ter Schiphorst die onberispelijk hard de aansluitingstreffer inkopt, 1-2. Lang kunnen de geel-zwarten hier niet van genieten. Vijf minuten later spelen de Capellenaren de defensie van SSC’55 uit en kan Davey van Balkom zijn derde treffer noteren, 1-3. Hierna volgen over en weer nog een paar kansen, maar de wedstrijd is gespeeld en SV Capelle komt met matchwinner Davey van Balkom als de terechte winnaar uit de strijd.  

We kunnen er gevoeglijk van uitgaan voor beide ploegen alleen nog een paar wedstrijden om des keizers baard op het programma staan. SSC’55 speelt aanstaande zaterdag uit tegen kampioen Woudrichem en daarna de laatste wedstrijd thuis tegen SVW.

 

Twitter + Widget + Verzorger

SSC'55
SSC'55 - De kantine is vanavond (maandag) GESLOTEN. https://t.co/13bT2z50b9
SSC'55
Uitskagen zaterdag 17-3-2018. https://t.co/1pntCtjfce
SSC'55
Wedstrijd #afgelast: #NEO'25 2 - #SSC'55 2 17 maart 2018 - 14:30
SSC'55
Wedstrijd #afgelast: #SSC'55 1 - #Altena 1 17 maart 2018 - 14:30
SSC'55
Wedstrijd #afgelast: #SSC'55 5 - #TSC 2 17 maart 2018 - 14:30

Hoofdsponsor

Website sponsors

Verzorger

NIX 18