Evenementen Kalender

De afsluitende competitiewedstrijd voor SSC’55 vond afgelopen zaterdag plaats op Sportpark Van Wijlen. SVW uit Gorinchem, dat reeds verzekerd is van een ticket in de nacompetitie voor promotie, was de tegenstander. De kaarten zijn in 3D nog niet allemaal geschud, maar zowel voor SSC’55 als SVW ging het vanmiddag alleen nog om de baard van de keizer.

SSC’55 is deze middag door blessures en schorsingen enigszins gehavend. Al snel wordt duidelijk dat het een moeilijke wedstrijd wordt. In de tweede minuut is er eerst een vrije trap van Sergio Thijs vanaf een meter of 20 van het doel. Zijn schot gaat ver naast. Twee minuten later gaat de defensie van de geel-zwarten in de fout en kan Daniel Alexander Walu reeds de 0-1 binnen schieten. SVW is aanvallend duidelijk sterker. In de 11e minuut komt een afgeketste bal terecht bij Menno Dekker. Vanuit een vrije positie ziet hij kans de bal naast te schieten. Even later is het Sergio Thijs die hetzelfde voor elkaar krijgt. SSC’55 probeert wat terug te doen en zet een tegenaanval op over rechts. Uit een combinatie met Jordi Toes en Jeroen Kerstens wordt Kevin Knippels in stelling gebracht. Hij weet niet veel meer te produceren dan een slap schotje. Daarna krijgen de geel-zwarten nog enkele kansjes als eerst Berry Donders uit een voorzet van Jeroen Kerstens net naast het doel tikt en daarna Kevin Knippels met een schot van afstand de bal langs de kruising stuurt. De beste kansen zijn toch voor de bezoekers. Na een halfuur plaatst Daniel Alexander Walu een voorzet op Merhawi Haile. Vanaf een meter of 2 voor de doellijn kopt hij tegen doelman Remco Steenbeek aan. Kort voor rust weet Haile dan nog wel te scoren, maar wordt het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Al snel na de hervatting weet SSC’55 toch op gelijke hoogte te komen. Een mooie pass van Boyd de Jong op Jeroen Kerstens, die perfect binnen schiet. Hij zet 1-1 op het scorebord. Een kwartier later is het aan de andere kant Menno Dekker die, als SVW de zoveelste aanval over het veld heeft laten rollen, de bezoekers wederom op voorsprong zet, 1-2. SVW heeft de touwtjes in handen en SSC’55 komt er niet aan te pas. Een minuut of 7 voor het einde zien we nog een aanval van SSC’55 waarbij Jeroen Kerstens passt op Boyd de Jong. Hij ziet zijn schot gestopt worden door doelman Ruben v.d. Werff. In de slotfase krijgt SVW nog een strafschop als Walu onderuit wordt gehaald in de zestien meter. Menno Dekker neemt het op tegen Remco Steenbeek die zich de sterkste toont en de penalty stopt. Twee minuten later krijgt SVW een herkansing bij een opnieuw toegekende strafschop. Nu is het Daniel Alexander Walu die de verantwoordelijkheid neemt. Hij zet de eindstand op 1-3.

Een terechte nederlaag voor SSC’55 die door het aantal gemiste kansen van SVW zelfs nog goed wegkomt met deze uitslag. Voor de geel-zwarten eindigt het seizoen met een dubbel gevoel. Een serie overwinningen werd afgewisseld met een serie verliespartijen. Op enig moment waren er kansen op een plek in de nacompetitie voor promotie, maar er is ook een tijdlang de vrees geweest in de degradatiezone te belanden. Al met al een middelmatig seizoen dat zonder kleerscheuren is voltooid.

Twitter + Widget + Verzorger

SSC'55
SSC'55 - De kantine is vanavond (maandag) GESLOTEN. https://t.co/13bT2z50b9
SSC'55
Uitskagen zaterdag 17-3-2018. https://t.co/1pntCtjfce
SSC'55
Wedstrijd #afgelast: #NEO'25 2 - #SSC'55 2 17 maart 2018 - 14:30
SSC'55
Wedstrijd #afgelast: #SSC'55 1 - #Altena 1 17 maart 2018 - 14:30
SSC'55
Wedstrijd #afgelast: #SSC'55 5 - #TSC 2 17 maart 2018 - 14:30

Hoofdsponsor

Website sponsors

Verzorger

NIX 18