Evenementen Kalender

Zaterdag speelde SSC’55 de laatste uitwedstrijd van dit seizoen. De geel-zwarten moesten op bezoek bij kampioen Woudrichem. Op voorhand een bijna onmogelijke opgave; Woudrichem verloor slechts één keer en won verder alle partijen. Met slechts 5 tegendoelpunten heeft het tot nu toe ook nog de minst gepasseerde verdediging in het Nederlandse amateurvoetbal. Ga er maar aan staan.

SSC’55 is deze middag, na de nederlaag van vorige week in de derby tegen SV Capelle, vast van plan uit een ander vaatje te tappen en het de kampioen uiterst moeilijk te maken. In het begin ziet het spel van de geel-zwarten er veelbelovend uit. Strijdbaar en aanvallend komen de geel-zwarten uit de startblokken. De thuisploeg lijkt de kat wat uit de boom te kijken, maar laat toch wel duidelijk merken geen Sinterklaas te willen spelen. Na een afgeslagen aanval van SSC’55 krijgt Yoeri Duyzer na vijf minuten uit de counter een eerste schietkans, maar zijn schot is een stuk te hoog. Even later is Bori Secrève dichtbij, als hij vanuit een scrimmage strandt op doelman Remco Steenbeek. Woudrichem heeft dan duidelijk het initiatief in handen. Na een kleine 20 minuten krijgt Nick van Giessen een scoringskans op een presenteerblaadje aangeboden na een misverstand in de SSC’55 defensie. Hij schiet hoog over. Even later ziet de defensie van de geel-zwarten er weer niet goed uit en volgt een assist van Tim Saaman op Bori Secrève, die de stand op 1-0 brengt. SSC’55 blijft strijdvaardig en speelt zeker niet slecht, maar Woudrichem straalt vooral rust uit en laat de ene na de andere aanval over het veld golven. Tien minuten voor rust een mooie voorzet van Tim Saaman. Twee medespelers staan klaar om in te koppen, maar ze missen beiden. Kort voor de pauze nog een vrije trap van Saaman, die net over de kruising heen gaat. Met een 1-0 ruststand mag SSC’55 niet klagen.

Vrijwel direct na de hervatting krijgt Woudrichem een hoekschop. Tim Saaman plaatst perfect op de inlopende Corné Nijhof, die met een prachtige kopbal 2-0 scoort. Aan de andere kant mag Erwin van den Hoven een vrije trap nemen. Zijn inzet wordt knap gestopt. In de 20e minuut een aanval van SSC’55, waarbij Emanuel Nsita met een mooie passeerbeweging gevaar sticht in het strafschopgebied. Hij wordt onderuit gehaald waarna scheidsrechter Klerks een terechte penalty toekent. Deze wordt verzilverd door Erwin van den Hoven, 2-1.  SSC’55 put wat moed uit deze aansluitingstreffer. Nadat Wim Holster bij een aanval van de thuisploeg is gestrand op doelman Steenbeek, volgt een counter met een voorzet van Frank ter Schiphorst op Erwin van den Hoven. Hij kopt naast.Een uittrap van doelman Lex Kramers belandt zomaar bij de vrij lopende Dillis de Vries, die weinig moeite heeft om 3-1 te scoren. SSC’55 krijgt hierna nog een goede kans als Jordi Toes ten aanval trekt en bij de 16 meterlijn twee medespelers kan aanspelen. Hij is echter te zelfzuchtig en produceert een slap schotje. Het slotakkoord is dan voor Dillis de Vries. Uit een combinatie met Yoeri Duyzer tikt hij simpel 4-1 binnen.

Een verdiende overwinning voor de kampioen die in deze wedstrijd een duidelijk overwicht had, maar waarin SSC’55 niet onverdienstelijk tegenstand bood. Aanstaande zaterdag de laatste wedstrijd voor de geel-zwarten, thuis tegen SVW.

Twitter + Widget + Verzorger

SSC'55
SSC'55 - De kantine is vanavond (maandag) GESLOTEN. https://t.co/13bT2z50b9
SSC'55
Uitskagen zaterdag 17-3-2018. https://t.co/1pntCtjfce
SSC'55
Wedstrijd #afgelast: #NEO'25 2 - #SSC'55 2 17 maart 2018 - 14:30
SSC'55
Wedstrijd #afgelast: #SSC'55 1 - #Altena 1 17 maart 2018 - 14:30
SSC'55
Wedstrijd #afgelast: #SSC'55 5 - #TSC 2 17 maart 2018 - 14:30

Hoofdsponsor

Website sponsors

Verzorger

NIX 18