Evenementen Kalender

Afgelopen zaterdag ging SSC’55 in Wijk en Aalburg op bezoek bij kampioenskandidaat NOAD’32. De stand op de ranglijst geeft al een tijdje een zeer vertekend beeld vanwege diverse nog in te halen wedstrijden, maar het puntenverschil tussen beide rivalen is aanzienlijk. De thuisploeg liet in de afgelopen wedstrijden wat punten liggen, terwijl SSC’55 juist punten aan het sprokkelen was.

NOAD’32 krijgt voor de wedstrijd een tegenvaller te verwerken als blijkt dat spits Remy Schouwenaar toch niet inzetbaar is. Kort na de aftrap is er al een eerste scoringskans voor SSC’55 wanneer Emanuel Nsita doelman Denzel de Wit blokt bij diens poging de bal weg te trappen en er gelegenheid is de bal binnen te werken. NOAD’32 weet dit ternauwernood te voorkomen. Erwin van den Hoven geeft vervolgens een boogbal die via de kruising terugkaatst in het veld. Hier komt de thuisploeg goed weg. Een vijftal minuten later mag SSC’55 niet klagen bij een counter van NOAD’32, waarbij een schot van Yannick Schuurmans via de binnenkant van de paal terug het veld in ketst.

Allengs ontwikkelt zich een gelijk opgaande strijd, waarin het vertoonde spel zeker geen afspiegeling is van het puntenverschil op de ranglijst. SSC’55 is de hard werkende ploeg die het de Wijk en Aalburgers zeer lastig weet te maken. Na 24 minuten zet SSC’55 een aanval op over de rechterkant via Emanuel Nsita. Zijn pass komt uiteindelijk terecht bij Boyd de Jong die vrij eenvoudig kan binnenschieten, 0-1. Enkele minuten later volgt aan de andere kant een bombardement van schoten op het doel van Remco Steenbeek, maar hij weet alles te pareren. Dan probeert Emanuel Nsita het een keer over links en plaatst de bal op Berry Donders, die vanaf de 16-meterlijn rakelings naast schiet. Achterin heeft SSC’55 de zaken met onder meer Rob van Kuyk en Dennis Heijblom redelijk op orde. De geel-zwarten houden de voorsprong tot het rustsignaal vast.

In het eerste kwartier na rust zien we eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft. SSC’55 toont veel inzet, maar heeft moeite tot uitgespeelde kansen te komen. De thuisploeg valt als kampioenskandidaat tegen en weet eigenlijk ook zeer weinig te creëren.  In de 66e minuut scoort NOAD’32 toch de gelijkmaker na een voorzetje vanaf de linkerkant dat terechtkomt bij Sven Bleijenberg, die vanaf de penaltystip hard kan inschieten, 1-1. Kort hierna doet zich voor SSC’55 een onverwachte mogelijkheid voor bij een afgeslagen aanval van NOAD’32. Een pass op Emanuel Nsita dreigt onderschept te worden door Mohamed Makhlouf, maar die gaat plotseling liggen, waardoor Nsita alsnog kan passen op Erwin v.d. Hoven. Diens doelpoging wordt vervolgens tot hoekschop verwerkt. Makhlouf blijkt een hamstringblessure te hebben opgelopen.

In het laatste bedrijf laat de thuisploeg bij vlagen dan toch zien dat het de beter voetballende ploeg is. Tien minuten voor tijd is het Julian Vos die in vrije schietpositie wordt aangespeeld en vanaf 25 meter in de linker benedenhoek binnen knalt, 2-1.
Enkele minuten later is het wederom Vos die het mag proberen na een afgeslagen aanval, maar nu lepelt hij de bal over het doel. In de slotminuten zijn er nog mogelijkheden op de gelijkmaker als eerst Erwin v.d. Hoven in vrije positie over het doel kopt en even later Frank ter Schiphorst een inzet ternauwernood gestopt ziet worden door doelman de Wit.

Een groot deel van de wedstrijd zag het ernaar uit dat de geel-zwarten met tenminste een puntje huiswaarts konden keren, maar in de slotfase wist NOAD’32 toch weer toe te slaan. De warrig leidende scheidsrechter Van Rijn zorgde helaas bij beide partijen voor irritaties, hetgeen de nodige gele kaarten opleverde. Door de overige resultaten nestelt NOAD’32 zich weer aan kop en SSC’55 weer aan de staart van de ranglijst. Het blijft stuivertje wisselen.

De stand onderin is nu:
10. Sleeuwijk ……… 15-17
11. Willem II  ……… 16-17
12. Herovina ………. 16-17
13. Sparta’30 ……… 14-16
14. SSC’55 ………….  15-14

Aanstaande zaterdag speelt SSC’55 de derby tegen SV Capelle thuis op Sportpark Van Wijlen. Aanvang 14.30 uur.

Twitter + Widget + Verzorger

SSC'55
Uitslagen zaterdag 21-4-2018. https://t.co/tKMrNgVNPG
SSC'55
Erwin maakt na een blunder van de keeper de 3-1. Het is gelijk de eindstand.
SSC'55
Kevin Knippels maakt de 2-1 in de 85e minuut.
SSC'55
Olympia maakt de 12e de 1-1 terwijl Ema net daarvoor de 2-0 op de schoen heeft.
SSC'55
De 2e helft van SSC’55 - Olympia’60 is begonnen.

Hoofdsponsor

Website sponsors

Verzorger

NIX 18