Evenementen Kalender

Na het vrije carnavalsweekend speelde SSC’55 afgelopen zaterdag de derde thuiswedstrijd op rij en ontving het deze keer GVV’63 uit Gameren. GVV’63 bezet een verdienstelijke 5e plaats op de ranglijst en draait de laatste tijd goed. De geel-zwarten kwamen als hekkensluiter met wisselend succes uit de winterstop.

SSC’55-coach Arjen Dekkers kan deze middag weer beschikken over een vrijwel complete basis. Dennis Heijblom ontbreekt nog vanwege een blessure. In het eerste kwartier kent de thuisploeg een sterke fase en zet de tegenstander flink onder druk, hetgeen leidt tot enkele zeer fraaie scoringskansen. In de 5e minuut neemt Kevin Knippels een hoekschop. Doelman Ronald van Wijk moet flink in actie komen om de inzet weg te stompen. Even later is het Emanuel Nsita die met de bal aan de voet richting doel kan lopen en aanleggen voor een schot, maar zijn inzet mist kracht, waardoor een toegesnelde verdediger de bal voor de lijn kan wegwerken. Kort hierna krijgt Nsita een nog betere scoringskans als hij in het strafschopgebied hard kan uithalen, maar niet zuiver genoeg mikt, waardoor doelman van Wijk de bal over de lat kan tikken. Twee minuten later onderneemt Erwin v.d. Hoven een doelpoging door vanaf de zijlijn een hoge bal op doel te schieten, die bij de tweede paal net langs de kruising scheert. Aan de andere kant komt GVV’63 vooralsnog niet verder dan een verre trap door Lennart v.d. Werken die hoog over het doel gaat. Kevin Knippels probeert het voor SSC’55 dan nog een keer uit een vrije trap. Zijn laag ingeschoten schuiver wordt vakkundig tot hoekschop verwerkt. Na ruim een halfuur spelen ontstaat  voor het doel van SSC’55 een rommelige situatie, waaruit Moezzmil Ahmadzai de bal ontvangt en op doel kan schieten, maar doelman Roy Trommelen is paraat en stopt de bal. Dennis de Bruin houdt aan de situatie wel een zodanige blessure over dat hij moet worden gewisseld. In blessuretijd krijgt Frank ter Schiphorst een onverwachte kans de score te openen. Doelman van Wijk schiet verkeerd uit en speelt Frank in de voeten. Zijn lob mist hoogte, waardoor de goalie zijn fout met een simpele vangbal kan herstellen.

In het tweede bedrijf hebben de geel-zwarten wat meer moeite om druk uit te oefenen op de tegenstander. Doordat de thuisploeg zich meer laat terugzakken wordt de ruimte tussen de linies groter en krijgt GVV’63 de ruimte voor het ontwikkelen van tegenstoten. Eerst is er een aanval over rechts met een voorzet op Richan Kreling, die hard naast kopt. Even later een fraaie assist van Kreling op Moezzmil Ahmadzai die GVV’63 met een intikker op voorsprong brengt, 0-1.
Kort hierna gaat verdediger Rick Spijkers in de fout en plaatst de bal in de voeten van Richard Kreling, die tot opluchting van Spijkers hard naast schiet. Na ruim 20 minuten volgt dan de mooiste actie van de wedstrijd. Aan de rechterkant geeft Boyd de Jong een prachtige steekpass op Emanuel Nsita, die met een perfecte voorzet Joey van Veldhoven in staat stelt om vallend in te koppen, 1-1.

Een aanval uit het boekje. SSC’55 zet na dit doelpunt aan. De ingevallen Berry Donders krijgt een mooie assist van Emanuel Nsita in het strafschopgebied. Hij wordt onderuit gehaald, maar de overigens goed leidende 71-jarige scheidsrechter Fitters ziet er geen strafschop in. Een voorzet van Boyd de Jong wordt tot hoekschop verwerkt en in de laatste minuten krijgt de eveneens ingevallen Yannick Wijtmans dan nog de bal iets te hard aangespeeld, waardoor een doelrijp lijkende kans in rook opgaat.

De wedstrijd eindigt in een puntendeling en gezien het wedstrijdbeeld kan eenieder hier wel vrede mee hebben. De stand in de onderste regionen is nu als volgt:

10. BLC  14-13
11. Willem II 14-13
12. Sparta’30 11-12
13. GDC 12-12
14. SSC’55 12-10

Aanstaande zaterdag gaat SSC’55 op bezoek bij Sparta’30. 
  

Twitter + Widget + Verzorger

SSC'55
SSC'55 - De kantine is vanavond (maandag) GESLOTEN. https://t.co/13bT2z50b9
SSC'55
Uitskagen zaterdag 17-3-2018. https://t.co/1pntCtjfce
SSC'55
Wedstrijd #afgelast: #NEO'25 2 - #SSC'55 2 17 maart 2018 - 14:30
SSC'55
Wedstrijd #afgelast: #SSC'55 1 - #Altena 1 17 maart 2018 - 14:30
SSC'55
Wedstrijd #afgelast: #SSC'55 5 - #TSC 2 17 maart 2018 - 14:30

Hoofdsponsor

Website sponsors

Verzorger

NIX 18