Evenementen Kalender

De ontknoping in de 3e klasse D nadert met rasse schreden. Afgelopen zaterdag werd Woudrichem onbetwist kampioen. Onderin is het doek voor Unitas zo goed als gevallen. Om de diverse plaatsen in de nacompetitie wordt nog volop gestreden. Bij winst op Zuilichem is SSC’55 vrijwel zeker in veilige haven.

Het eerste kwartier laat een weinig verheffend spelbeeld zien. De strijd speelt zich met name af op het middenveld. SSC’55 is wat meer in balbezit, maar weet de tegenstander niet onder druk te zetten. In de 15e minuut krijgt Jordi Toes het eerste kansje. Zijn inzet verdwijnt naast het doel. Tien minuten later volgt een pass door de lucht van Dirk Wittebol. Remco van Brakel laat de bal over zich heen stuiten, waardoor Berry Donders in vrije scoringspositie komt. Hij maakt hier gretig gebruik van en zet SSC’55 op een 0-1 voorsprong. Zuilichem probeert de schade te herstellen. Een slap schotje van Rob Bouman is een makkelijke prooi voor doelman Remco Steenbeek. Even later wordt Bouman in vrije positie aangespeeld en brengt Steenbeek wederom redding door op tijd uit zijn doel te komen en de bal weg te trappen. In de tegenaanval schiet Jordi Toes over het doel. SSC’55 houdt de voorsprong tot de rust vast.

Zuilichem leunt voor een groot deel op de snelle en behendige Michel Kooyman. In de eerste helft kon hij geen potten breken, maar in de tweede helft zien we toch enkele fraaie acties. In de 20e minuut komt Wilco van Heusden vrij voor doelman Steenbeek. Met een lob probeert hij de SSC’55 goalie te verschalken. De bal landt op het dak van het doel. Kort hierna mag van Heusden het veld met rood verlaten, als hij door scheidsrechter Priest bestraft wordt voor het slaan van Dirk Wittebol. Deze beslissing wordt door Zuilichem betwist, maar dat sorteert geen effect. SSC’55 krijgt wat meer ruimte. En snelle counter wordt niet goed uitgespeeld als Erwin van den Hoven passt op Berry Donders, die voor eigen gewin gaat in plaats van af te spelen op de vrijstaande Jordi Toes. Hij strandt op doelman Gijsbert van Tingerlo. Kort daarna wordt een hoekschop van SSC’55 afgeslagen en komt Rob Bouman in vrije scoringspositie. Hij plaatst in de handen van doelman Steenbeek.

In de slotfase krijgt SSC’55 nog enkele kansen. Jordi Toes probeert het van grote afstand met een prachtig schot dat net naast gaat. Even later komt Erwin van den Hoven vrij voor doel. Hij kan afspelen op de vrijstaande Emanuel Nsita, maar wil liever zelf scoren. Dat lukt dan niet, want de keeper staat in de weg. In de laatste minuut is het dan toch raak als van den Hoven wel afspeelt op Nsita, die uit de draai de 0-2 binnen schiet.

SSC’55 doet goede zaken en is nu wel in veilige haven. Zuilichem is door dit verlies weer in de degradatiezone beland. Het is voor de Gelderlanders te hopen dat Michel Kooyman zijn vorm snel terug krijgt. Aanstaande zaterdag is SSC’55 vrij. De week daarna volgt de derby tegen SV Capelle op Sportpark Van Wijlen. Vervolgens spelen de geel-zwarten nog uit tegen Woudrichem en de laatste wedstrijd is thuis tegen SVW.

Twitter + Widget + Verzorger

SSC'55
Stand zaterdag 21-4-2018. https://t.co/QSLUXtLEtm
SSC'55
Uitslagen zaterdag 21-4-2018. https://t.co/tKMrNgVNPG
SSC'55
Erwin maakt na een blunder van de keeper de 3-1. Het is gelijk de eindstand.
SSC'55
Kevin Knippels maakt de 2-1 in de 85e minuut.
SSC'55
Olympia maakt de 12e de 1-1 terwijl Ema net daarvoor de 2-0 op de schoen heeft.
SSC'55
De 2e helft van SSC’55 - Olympia’60 is begonnen.

Hoofdsponsor

Website sponsors

Verzorger

NIX 18