Evenementen Kalender

De meeste voetbalsupporters in Sprang-Capelle kijken altijd uit naar de derby’s tussen de drie plaatselijke verenigingen. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tussen NEO’25 en SSC’55 op het affiche. Beide clubs hebben de punten hard nodig om degradatie te ontlopen en daarom beloofde het wederom een spannende strijd te worden op sportpark De Gaard.

In de eerste fase van de wedstrijd zien we iets meer dreiging uitgaan van NEO’25. De eerste serieuze actie is van Julian Vos die na een vijftal minuten een vrije trap neemt en in de handen van doelman Remco Steenbeek plaatst. Steenbeek heeft als oudgediende tijdelijk de plaats van de jonge keeper Roy Trommelen onder de lat overgenomen om even wat meer ervaring in de ploeg te brengen. Na tien minuten krult Julian Vos een vrije trap naast het doel. De poging is dan al afgefloten vanwege een overtreding door NEO’25. Vijf minuten later is er een aardige mogelijkheid voor SSC’55 als Emanuel Nsita, na te zijn gehinderd, toch nog een assist weet te plaatsen op de voor het doel staande Kevin Knippels, maar hij kan niet goed bij de bal en ziet zijn inzet op de doellijn geblokt worden.

Door de aan beide kanten vele onzuiverheden in het spel kunnen we niet spreken van een hoogstaande wedstrijd, maar de spanning maakt het toch nog enigszins tot een aantrekkelijke wedstrijd. In de 23e minuut volgt voor NEO’25 een lange bal van achteruit op Jordy Rosenbrand, die deze middag ook niet zijn beste wedstrijd speelt. Hij loopt op het doel af, maar mist controle over de bal. In de herkansing wordt het schot van Ramiro v.d. Leur geblokt door doelman Steenbeek. Even later is het Rudy van Dongen die een fraaie schietkans vanaf 20 meter om zeep helpt, nadat hij in vrije positie was gemanoeuvreerd. Tegen het einde van de eerste helft is er nog een mooie pass op Jordy Rosenbrand in het strafschopgebied, maar wederom weet hij de bal niet goed onder controle te krijgen, waardoor de kans verloren gaat.

Een klein kwartier na de hervatting maakt Frank ter Schiphorst zijn opwachting en mag de plaats van Kevin Knippels overnemen. Direct hierna een mooie aanval van SSC’55 over rechts met een voorzet van Emanuel Nsita. De bal belandt bij Erwin v.d. Hoven die snoeihard inschiet richting tweede paal en hiermee de 0-1 voorsprong aantekent voor de geel-zwarten. De thuisploeg gaat naarstig op zoek naar de gelijkmaker en die komt er ook. Na een halfuur ontvangt Ramiro v.d. Leur de bal vanuit een hoekschop en werkt deze in één beweging in het doel, 1-1. Het komt nu aan op de lange adem om te bepalen welke ploeg uiteindelijk met de volle buit naar huis gaat, maar de creativiteit is deze middag maar moeilijk te vinden. Vijf minuten voor het einde is er nog een counter van NEO’25, waarbij een schot van de ingevallen Angelo Kerst tot hoekschop wordt verwerkt. SSC’55 komt dan heel goed weg als aanvoerder Tom Tanghe vanuit deze hoekschop op de paal kopt. In blessuretijd onderneemt Tanghe nog een doelpoging met een hard schot, maar dat wordt gestopt. De laatste kans van de wedstrijd is dan voor Joey van Veldhoven met een schot dat naast het doel verdwijnt. Zo eindigt deze derby in een gelijke stand, hetgeen de verhoudingen aardig weergeeft.

Het spel was van een matig niveau, waarbij nog vermeldenswaard is dat scheidsrechter Van Dijk een prima wedstrijd floot.

De stand onderin is nu:
10. Herovina ……….. 14-16
11. Willem II ..……... 15-16
12. SSC’55 …………… 14-14
13. BLC ……………….. 16-14
14. Sparta’30……..… 13-13

Aanstaande zaterdag ontvangt SSC’55 om 14.30 uur tegenstander Altena op Sportpark Van Wijlen..

 

Twitter + Widget + Verzorger

SSC'55
SSC'55 - De kantine is vanavond (maandag) GESLOTEN. https://t.co/13bT2z50b9
SSC'55
Uitskagen zaterdag 17-3-2018. https://t.co/1pntCtjfce
SSC'55
Wedstrijd #afgelast: #NEO'25 2 - #SSC'55 2 17 maart 2018 - 14:30
SSC'55
Wedstrijd #afgelast: #SSC'55 1 - #Altena 1 17 maart 2018 - 14:30
SSC'55
Wedstrijd #afgelast: #SSC'55 5 - #TSC 2 17 maart 2018 - 14:30

Hoofdsponsor

Website sponsors

Verzorger

NIX 18