As. zaterdag spelen de wespen de uitwedstrijd in Wijk en Aalburg tegen Noad’32. Onze “Trots van de Vrijhoeve” hoefde afgelopen zaterdag niet te voetballen door de winterse omstandigheden. Hierdoor kon men helaas geen vervolg geven aan de goede serie. Ook de wedstrijd van de tegenstander van morgen werd afgelast en hierdoor kon Noad’32 de vieze smaak van een nederlaag van de week ervoor niet wegspoelen.

Want Noad’32 leed 2 weken een ongekend grote en pijnlijke nederlaag. Een nederlaag waarbij iedereen zei “je had erbij moeten zijn om het te geloven”. In de streekderby was het in de 1e helft business as usual voor Noad’32. Nog geen tegentreffer en zelf reeds 1-0 gescoord. Een zelfde scoreverloop als eerder dit seizoen in de Vrijhoeve, toen Noad’32 met 0-1 won op Sportpark van Wijlen. En dit is inmiddels een handelsmerk geworden, want in de eerste 12 wedstrijden van deze competitie kreeg Noad’32 ‘slechts’ 5 tegentreffers. De teller staat nu inmiddels op 11……. Want in Eethen kreeg Noad’32 2 weken geleden 6 doelpunten om de oren in 1 helft. Dit is elke 7,5 minuut een tegentreffer, terwijl men daarvoor gemiddeld elke 225 minuten 1 tegentreffer kreeg. Zoals ik al schreef “je had erbij moeten zijn om het te geloven”.

Ons eigen SSC’55 speelde een verdienstelijke wedstrijd in Sprang tegen rivaal Neo’25 en sprokkelde weer een punt in de strijd tegen degradatie. Uit de laatste 5 wedstrijden werden 8 punten gehaald en in ogenschouw nemend dat we in de 9 wedstrijden daarvoor slechts 6 punten haalden kunnen we concluderen dat het na de winterstop een stuk beter staat. Deze serie is echter ook broodnodig in de spannende strijd onderin. Want de ploegen staan ongekend dicht bij elkaar en iedereen haalt zijn punten binnen waardoor er aan het einde van de rit veel punten nodig zijn om te handhaven in deze mooie 3e klasse D. Daarnaast zal het drukke programma een rol gaan spelen in zowel de kampioensrace alsmede de degradatiestrijd. Ook onze wespen zullen de komende weken flink aan de bak moeten met zelfs een dinsdagavondwedstrijd erbij. Het is de vraag wie dit drukke programma het best verteert, want in zo’n druk programma zal het niet alleen om kwaliteit gaan, maar meer om mentaliteit.

Aan mentaliteit heeft het de afgelopen weken overigens niet ontbroken bij onze wespen. Naast bij vlagen goed spel werd er vooral voor elke meter geknokt en agressief gespeeld. Een spelwijze die ook de aankomende weken nodig zal zijn om uit de degradatiezone te blijven. Om te beginnen as. zaterdag bij koploper Noad’32 dat op zoek is naar eerherstel na de oorwassing in Eethen en hiervoor SSC’55 als medicijn wilt gebruiken. Een gewaarschuwd mens telt zodoende voor 2! Tel daar de steun van ons hondstrouwe publiek bij op en ook een goed resultaat in Wijk en Aalburg is mogelijk.
Aanvang       : 14.30 uur
Locatie         : sportpark Korenzand

Twitter + Widget + Verzorger

Uitslagen zaterdag 21-4-2018. https://t.co/tKMrNgVNPG
Erwin maakt na een blunder van de keeper de 3-1. Het is gelijk de eindstand.
Kevin Knippels maakt de 2-1 in de 85e minuut.
Olympia maakt de 12e de 1-1 terwijl Ema net daarvoor de 2-0 op de schoen heeft.
De 2e helft van SSC’55 - Olympia’60 is begonnen.

NIX 18