Evenementen Kalender

In een afgeladen kantine van S.S.C.'55 werd afgelopen weekend voor de 18de keer gedart om de Vrijhoeve Embassy. De editie van dit jaar beleefde een primeur in Kevin Knippels, die voor het eerst het prestigieuze toernooi won. 

Op vrijdagavond startten om 19.30 uur 72 deelnemers - waaronder twee dames - aan het tweedaagse toernooi. Bij binnenkomst begonnen gelijk de onderlinge bespiegelingen: 'Hoe is het met de vorm?' 'Thuis nog geoefend?' En: 'Zie ik je morgen terug in de winnaars- of verliezersronde?' 

In poules van vier maakten de deelnemers uit wie op zaterdag in welk schema terecht zou komen. De nummers 1 en 2 van elke poule, aangevuld met enkele nummers 3, sloten op zaterdagmiddag om 14.00 uur aan bij de winnaarsronde. De rest vocht om de eerste prijs in de verliezersronde. 

Uiteindelijk waren het Michel van Baardwijk, Henk Verduijn, Gijs Nieuwenhuizen en Niels van den Hoven die in de halve finales van de verliezersronde streden om in een plek om de finale. Henk en Niels bleken de sterksten waarna een spannende finale volgde: 3-2 winst voor Henk, die van blijdschap Niels zo'n ferme knuffel gaf, dat het bij de laatste in zijn rug schoot. 

Vlnr: Gijs Nieuwenhuizen, Henk Verduijn en Niels van den Hoven. (Michel van Baardwijk ontbreekt)

 

Dan de winnaarsronde: het strijdtoneel waar Rick Spijkers zo vaak de dienst uit maakte. Ook dit keer stond hij in de finale, nadat hij won van Corné van Leent. In de andere halve finale ging het tussen Marcel de Roon en Kevin Knippels. Na twee hoogwaardige halve finales waren het dus Rick en Kevin die elkaar - niet voor het eerst - in de finale troffen. 

In een zinderend slotstuk van deze Vrijhoeve Embassy - waarin Rick de hoogste uitgooi van het toernooi pakte (126) - was het Kevin die aan het langste eind trok: 6-5 winst, en voor het eerst de grootste trofee op mocht tillen. 

Nogmaals dank aan de organisatie: Corné van Leent, Antoine Boer en Gerben van Dongen. Aan de vrijwilligers van die avond en aan Pascal Brok en Marijn Vos voor het beschikbaar stellen van de dartbanen. 

Vlnr: Rick Spijkers, Kevin Knippels, Corné van Leent. (Marcel de Roon ontbreekt)

Twitter + Widget + Verzorger

SSC'55
SSC'55 - De kantine is vanavond (maandag) GESLOTEN. https://t.co/13bT2z50b9
SSC'55
Uitskagen zaterdag 17-3-2018. https://t.co/1pntCtjfce
SSC'55
Wedstrijd #afgelast: #NEO'25 2 - #SSC'55 2 17 maart 2018 - 14:30
SSC'55
Wedstrijd #afgelast: #SSC'55 1 - #Altena 1 17 maart 2018 - 14:30
SSC'55
Wedstrijd #afgelast: #SSC'55 5 - #TSC 2 17 maart 2018 - 14:30

Hoofdsponsor

Website sponsors

Verzorger

NIX 18